Menú Cerrar

Normativa

escut petit

CLUB ESPORTIU FABRA I COATS

Lliga i Copa futbol sala – Temporada 2014-15

Informació general

 

Lliga regular

 • La primera fase constà de 2 lligues, cadascuna formada per 8 equips, distribuint els equips per sorteig o per la seva disponibilitat horària. Els partits del grup A es jugaran dilluns i dimecres, en el cas del grup B, es disputaran dimarts i dijous. En aquesta primera fase es jugarà només el partit d’anada contra la resta d’equips del grup. Amb la finalització d’aquesta fase es distribuiran tots els equips per la posició que ocupin en la classificació.
 • La segona fase constarà de 2 lligues, “Preferent” i “Primera”, formades per 8 equips. La Lliga Preferent la jugaran els 4 equips que han quedat per sobre la taula i la Lliga Primera la jugaran els 4 equips que hagin quedat per sota de les dos lligues.

Copa

 • La competició de la Copa del C.E. Fabra i Coats la jugaran els 16 equips inscrits, els quals per sorteig s’emparellaran entre ells. Les rondes (octaus, quarts i semifinals) seran a doble partit i la final a partit únic. Els equips guanyadors aniran passant de rondes fins arribar a la final.
 • Tots els equips tindran una hora gratuïta per reservar la pista i podran dur un equip de fora per poder disputar un partit. Tot i així s’haurà d’avisar a l’organització amb al menys 5 dies d’antelació.
 • Els trofeus “Pichichi”, “Zamora” i “MVP” només es valoraran en la segona fase.
 • Jornades de cloenda. L’equip fairplay s’escollirà a les jornades de cloenda de Lliga, aquest serà per votació secreta de tots els capitans dels equips de la Lliga

Normativa interna Lliga – Copa Fabra i Coats:

La competició de la Lliga i Copa de Futbol Sala del C.E. Fabra i Coats, es regirà per les normes que es detallen a continuació:

 • Puntuació. S’estableix la xifra de 3 punts per cada partit guanyat, així com 1 punt per aquells que hagin empatat el partit i la derrota no comportarà cap punt al perdedor.
 • Equips empatats a punts. Es mirarà primer el “gol average” particular i en cas d’empat, el general.
 • Duració dels partits. S’estableixen dues parts de 20 minuts cadascuna, i un període entremig de descans de 5 minuts. Es podrà realitzar un temps mort d’un minut per partit.
 • Doble penalti. A partir de la cinquena falta
 • Sancions als jugadors. Encara que un jugador sigui sancionat i expulsat amb doble tarja groga, aquest fet no li impedirà poder jugar el següent partit. En el cas d’un jugador sancionat i expulsat directament amb tarja vermella caldrà valorar per part de l’organització el contingut de l’acta de l’àrbitre per prendre una decisió. Si un jugador veu la tarja vermella durant el partit, el seu equip haurà d’estar 2 minuts amb un home menys o fins que rebi un gol en contra.
 • Equipació. Tots els equips hauran d’anar degudament equipats. Les equipacions hauran de ser iguals per tots els jugadors que disputin el partit. En cas de no disposar d’equipació, aquests no podran jugar. En el cas de coincidència en les equipacions, l’organització facilitarà petos d’un altre color per diferenciar ambdós equips. L’arbitratge farà el sorteig per saber quin serà l’equip que durà el peto

Normes de comportament:

 

 • Respecte en la pràctica esportiva. Tots els participants es comprometen a complir unes normes adequades de conducta, basada en el respecte d’altres membres del seu o altres equips, públic, així com també als membres de l’organització de la Lliga i el corresponent equip arbitral.
 • Regles de comportament. Queda prohibida tota aquella actitud ofensiva, discriminatòria i insultant adreçat a altres participants, públic, organització i equip arbitral. Qualsevol d’aquestes infraccions pot suposar l’expulsió del partit. L’organització del Club Esportiu Fabra i Coats es reserva la decisió d’altres mesures per a l’equip o el jugador.
 • Tots els participants hauran de complir els horaris establerts per l’organització, incloent les possibles variacions en els mateixos, les quals hauran de ser justificades i avisades amb l’antelació suficient. Per fer un canvi d’horari, caldrà sol·licitar-ho almenys 5 dies abans del dia corresponent i aquest nou horari estarà condicionat a l’acceptació per l’equip contrari. Els capitans hauran de posar-se en contacte amb els organitzadors per qualsevol canvi, dubte a través d’un grup de Whatsapp creat on es hi serà la organització i tots els capitans.
 • Cap equip podrà començar a jugar amb menys de 4 jugadors.
 • Convocatòria. Si un equip no es presentés al partit o es retirés de forma injustificada, se li restaran 3 punts de la classificació i se li donarà el partit per perdut (3-0). Tot i així, davant de l’absència d’un equip a l’hora de començar el partit, s’acorda donar un temps de 5 minuts de cortesia abans de donar-ho com a no presentat.
 • Tràmits administratius. Abans de cada partit l’organització passarà revisió amb la fitxa d’equip. El partit només el podran disputar els jugadors que surtin a la fitxa i també dos jugadors extres per falta de jugadors. L’organització deixa portar un màxim de 2 jugadors que no hagin estat inscrits a la Lliga sempre i quan presenti el dni.
 • Suspensió i aplaçaments dels partits. Els canvis de data per a la celebració d’un partit, per qüestions meteorològiques, serà informat abans de les 17:00 i es reservarà un nou dia al calendari per tal de poder jugar els corresponents partits aplaçats.
 • Ús de les instal·lacions.Tots el membres de l’equip es comprometen a fer un us adequat de les instal·lacions, tant pistes, com vestuaris i el resta d’instal·lacions, comprometent-se a l’abonament dels desperfectes que es produeixin, del qual podrà tenir conseqüència amb l’expulsió de l’equip o membres que hagin produït els danys. Queda totalment prohibit fumar, o deixar residus dintre de tota la instal·lació. Qualsevol accident conseqüència del mal estat de les instal·lacions està cobert mitjançant la corresponent assegurança, tot i així queden expressament exclosos els que siguin a conseqüència d’un ús indegut o incorrecte de qualsevol element que formi part de les instal·lacions.

Normativa Lliga-Copa CEFIC 14-15 descarrega aqui