Menú Cerrar

EN PERILL LA PISTA ESPORTIVA DEL RECINTE DE LA FABRA I COATS

COMUNICAT A TOTES LES FAMILÍES DEL CLUB ESPORTIU FABRA I COATS:


Us informem que en referència a la pista del  Recinte de la Fabra i Coats hi ha novetats negatives, en quant que el Club ha tingut coneixements que el Consorci d’Educació té previst eliminar la pista esportiva amb mides reglamentàries i construir en substitució un pati amable o inclusiu, que consisteix en una zona mínima esportiva i una zona de pícnic.

Com bé tots i totes sabeu la pista actual del recinte de la Fabra i Coats, és l’actual pista del nou Institut Martí i Pous. Aquesta pista es va construir al 2014 ja aleshores perquè fos la pista del nou Institut, va ser iniciativa del Club Esportiu Fabra i Coats i gràcies també a l’Escola Can Fabra, que es va aconseguir del govern de llavors per poder-ne fer ús, l’Escola en horari lectiu i el Club fora de l’horari escolar i caps de setmana, i d’aquesta manera donar ús a l’equipament públic les màximes hores possibles.
Es va signar un conveni entre el Districte, l’Escola i el Club.
Aquest conveni s’ha anat renovant any rere any.

El curs passat 2017-2018 a l’Institut es va aprovar un projecte en el que van participar els 60 alumnes, sobre com volien que fos el pati del seu Institut. El resultat va ser el de fer un pati amable o inclusiu que significa que el pati quedi dividit en dos, quedant la zona esportiva reduïda a la meitat i l’altra meitat hi ha hagi una zona de picnic.

El fet que no es mantingui una pista esportiva amb mínimes mides reglamentàries (18m x 33m) i es faci un altre concepte de pati té la següent repercussió:

Que NO es pugui renovar el CONVENI que fins el moment s’havia anat renovant amb el Club Esportiu Fabra i Coats per fer ús d’aquesta instal·lació fora d’hores lectives. Quan van començar les obres de l’Institut el propi Districte de Sant Andreu, va donar per fet, que el Club podria continuar renovant dit conveni i fent ús de la pista com s’havia fet des de l’any 2014.

Davant d’aquest fet la Junta del Club Esportiu Fabra i Coats, els treballadors i treballadores, els monitors i monitores estem preocupats i molt disgustats per aquest motiu.

Aquesta qüestió afecta als més de 300 nens i nenes i joves del Club.

Aquesta qüestió afecta al barri, donat que el Club Esportiu Fabra i Coats és un projecte del BARRI DE SANT ANDREU,  basat en la temàtica esportiva, amb especial orientació cap a qüestions socials i especialment en L’EDUCACIÓ EN VALORS i treballa de valent per promoure l’ESPORT PER A TOTHOM, col·laborant estretament amb els Serveis Socials del districte de Sant Andreu, Càritas i altres entitats per donar l’oportunitat a nens i nenes i joves que  realitzin una activitat esportiva de proximitat, de qualitat i amb valors.

Us informem que el  Club està batallant aquesta qüestió i contactant amb tots els implicats: la Direcció i l’AFA de l’Institut, El Consorci d’Educació, el Districte de Sant Andreu, i tots els partits polítics, i oferint altres opcions/solucions que entenem són possibles.

En els següents dies farem les accions que creiem oportunes per tal de SALVAR LA PISTA DEL FABRA I COATS, i us anirem informant pel correu electrònic i els grups de whatsapps, així com anirem penjant la informació sobre aquest tema al nostre web.

En el cas que ens veiéssim obligats a fer alguna mobilització al barri volem que sapigueu que seria VITAL la vostra implicació.
Atentament,

Junta Directiva
Club Esportiu Fabra i Coats