Menú Cerrar

QUI SOM?

El Club Esportiu Fabra i Coats, neix com a resultat de la iniciativa d’un grup de pares que animats per l’afició dels nostres fills a aquest esport, vàrem plantejar-nos la possibilitat de crear un equip.

A Barcelona i especialment a Sant Andreu, la importància de l’empresa Fabra i Coats ha estat innegable, tant pel que va suposar com a indústria al territori, com per altres projectes sorgits i impulsats per la mateixa.

Va ser aquesta indústria la que mitjançant el Club Esportiu Fabra i Coats, va obrir l’esport, fins llavors reservat a unes minories, als seus treballadors i posteriorment a tot el barri.

Origens

Nascut a l’any 1922 com a “Club Deportivo Hilaturas”, canvia la seva denominació a l’any 1940, passant a anomenar-se Club Deportivo Fabra y Coats, tenint seccions esportives de natació, atletisme, hockey herba, tenis, futbol, etc.

Va ser el seu equip de futbol el que va provocar que l’empresa es desvinculés per la dificultat que suposava mantenir el seu equip a tercera divisió i que passés a denominar-se per raó de la seva independència Atlético Catalunya C.F. l’any 1965, vinculant-se al F.C. Barcelona.

La progressió en el camp esportiu de l’originari C.D. Fabra y Coats va ser espectacular, però aquesta dependència i llur posterior integració al F.C. Barcelona, va suposar també la mort del nostre club del barri. Per això, quan els nostres fills ens van proposar de muntar un equip on poder jugar tots junts, com ja ho feien com a amics al Parc de la Plaça Can Fabra, vàrem decidir que era el moment de refundar el Club Esportiu Fabra i Coats.

Des d’un bon principi, tots i cadascun de nosaltres teníem clar que aquest equip havia de facilitar la pràctica de l’esport a tothom i especialment ara quan la crisi ha incidit de forma significativa en la classe treballadora que no pot permetre’s la despesa econòmica que suposa la pràctica d’un esport sense comprometre la pròpia economia familiar. Per aquest motiu volem que el nostre club sigui accessible i sensible a la societat.

Objectius

Juntament amb aquest objectiu es troba la voluntat de ser una entitat que eduqui en valors i complementi l’educació reglada impartida per les escoles i centres educatius del barri. El nostre equip més jove, sorgit de l’Escola Can Fabra ubicada als terrenys de l’antiga fàbrica fou l’embrió d’aquest ambiciós projecte, però la seva trajectòria i el progrés que ha suposat per als nostres fills ens va fer pensar que era necessari engegar un projecte molt més ambiciós que es fes extensiu a tot el barri.

Dins d’una societat cada cop més mancada de valors el fet d’implementar esports col·lectius com ara el futbol, dona eines per implantar els valors que han de servir als nostres fills i filles per afrontar tot tipus de reptes que es trobaran a la vida, uns a nivell individual i altres com a membres de la nostra societat i òbviament de la nostra cultura. És sabut que la pràctica d’un esport col·lectiu facilita la integració social i la cooperació, allunya l’individualisme i els prejudicis, fomenta el treball en equip, l’esforç, la responsabilitat i la disciplina, com també el respecte als companys i els adversaris, i és aquest el motiu que ens ha dut a empènyer encara amb més força la nostra idea, que el nostre club sigui una eina a l’abast de qualsevol nen o jove del barri i de la ciutat.

Més enllà de la pràctica de l’esport, el nostre club també aposta per inculcar als nostres joves i infants els hàbits saludables on s’eduqui en valors i es promogui la vida sana. Un altre dels objectius nostres és el nivell de sedentarisme que s’està instal·lant en els adolescents i joves, fins al punt que molts dels nostres fills es refugien i utilitzen el temps lliure en veure la televisió, jugar amb videocònsoles o connectar-se a Internet. Aquest tipus d’activitats no aporten interacció social, com tampoc millora l’adquisició d’habilitats socials i molt menys estil de vida saludable i, per tant, necessita una resposta eficaç per part de la societat.

Només creant un espai multifuncional on l’educació i la pràctica de l’esport vagin de la mà, aconseguirem un lloc de trobada que propiciarà una major sentiment i integració en el barri, la generació d’un espai humà i social de convivència obert a la participació de tot tipus de persones, associacions veïnals, escoles, centres de formació i altres col·lectius i entitats. Per això volem encoratjar-vos a unir-vos al nostre club que també és el vostre i començar aquest nou camí establint un nou camí de cohesió i potenciant els valors i hàbits saludables.